Vezetőségi tagok

Elnök
Elnök
Szabó István vagyok, Ezüstkoszorús mestertenyésztő, a Sárréti Sinka Kuvasz Kennel tulajdonosa. 
2008-ban alapított tenyészetemben a Gödöllőkerti és Gacsaj-Pesta kutyákra építve végzem tenyésztői munkámat.
Tenyészetemből származó kutyák mindamellett, hogy a kiállításokon kimagasló eredményeket érnek el (a teljesség igénye nélkül a legfontosabbak: 5 saját tenyésztésű világgyőztes kutya, számos tenyésztési díj és tenyésztési nagydíj birtokosai, számos alkalommal a BIS körben szerzett dobogós eredményekkel öregbítik kennelünk nevét) a hagyományos feladatkörben, autentikus környezetben az erdélyi vizsgalati helyszíneken is bizonyítják rátermettségüket. 
2007-től kezdődően aktívan dolgozom a fajtatiszta kuvaszok eredeti feladatkörbe történő kihelyezésén (visszahelyezésén), jelenleg a „Kuvaszok a Kárpátokban Barátikör” tagjaként.
MKFE elnökként célkitűzésem az egyesület jelenkor igényeihez, kihívásaihoz igazítása (“modernizálása”), annak érdekében, hogy a kuvasz fajta visszakerüljön a köztudatba. Fontosnak tartom, hogy a fajtának megfelelő munka és alkalmazási területet találjunk és ezzel az állomány növekedését tudjuk elérni! Hiszek benne, hogy a fiatalok munkába történő bevonásával és a tapasztalt tenyésztők tudásával a KUVASZ meg fogja találni és elfoglalja az őt megérdemlő helyét a XXI században is.
@ mkfe.elnok@ gmail.com
Zsóri Zsolt

Zsóri Zsolt

Alelnök

Kutyás előéletem néhány mondatban.
1986-ban vásároltam meg első kuvaszomat, "Álom-Őrző Csini Álmos"-t,
saját tulajdonban ő volt az első kutyám ( előtte a Magyar Néphadseregben
volt egy "farkaskutyám"). Álmossal kezdődött a kuvasz "szerelem". Az
akkori ismeretek szerint képeztem már ezt a kutyát is. Azóta is minden
kutyámat képzem.
Több neves kennelből volt kutyám, pl.: Gödöllő Kerti, Alattyán Cenk,
hogy csak azon kenneleket említsem, akik már nem működnek. 2008-ban
alapítottam a Lyukó Őre kennelt. Két kuvasz és két pumi alom született
eddig nálam. Jelenleg három kuvaszom, és egy pumim van.
Kutyával kapcsolatos végzettségeim:
FCI Őrző-védő teljesítménybíró vizsgám van. Ezüstkoszorús mesterkiképző
vagyok. Jelenleg is aktív kutyakiképző.
mkfe.alelnok@gmail.com; +3620 669 6904
Gallai András

Gallai András

Gallai András vagyok Győr mellett,Koroncón élek a feleségemmel Mariannal. A Jankaházi-Vagány Kuvasz kennel tulajdonosai vagyunk.Jelenleg két kuvaszunk van akiket imádunk.Megyeri-Nomád Érsek "Basa"és Edelénykerti Remény "Remcsi". Nagyon sok kiállításon szerepeltek,mind a kettő szép eredményekkel.Célunk a fajta minél jobb minőségű fenntartása,mind küllemben mind temperamentumos! Ezért a lehetőségeinkhez képest igyekszünk mindent megtenni.Az újonnan megválasztott vezetésben hatalmas akarást és erőt érzek.Szerintem most állt össze igazán a dolog! gallai.andras@gmail.com +3620 984 46 87
Nagy Zsolt László

Nagy Zsolt László

Nagy Zsolt Lászlónak hívnak. A fajtával már egész kicsiként megismerkedtem, hiszen kuvasz tenyésztő családban nevelkedtem. Nagypapám az első törzskönyves kuvaszát Álomörző Csutorát 1981-ben vásárolta tanyaőrzés céljából, mellyel később megallapította a Csikósszéli Kennelt. Édesapám pedig 1986-ban a Bedő-háti kennel nevet váltotta ki. Sajnos a tenyésztést abbahagyta, de a fajta szeretete megmaradt és a ház körül mindig kuvasz volt.
Első kuvaszomat Vértesi Selymes Tordát Juhász Józseftől vásároltam meg 2009-ben.
A Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület aktív tagja 2018 óta vagyok, számos kiállításon vettem részt, immáron Nagy Róbert által tenyésztett Pusztahegyi Bátor kennelből származó kuvaszaimmal.
A vezetőség munkáját, a fajta jó hírnevének fenntartását igyekszem fiatalos lendületemmel, legjobb tudásom szerint elősegíteni.
n.zsolti91@gmail.com +3620 539 7788
Nagy Róbert

Nagy Róbert

Nagy Róbert vagyok a Pusztahegyi Bátor kennel tulajdonosa.
2011-ben Géczi Imrétől vásároltam Hun-Zazholm Őszikét "Dana".
2014 november óta 5 alom született kennelünkben. Kiemelkedő kiállítási és pásztorkutyás eredményeket értek el kutyáink. Ennek eredménye, hogy 3 alom után sikerült bronzkoszorús mestertenyésztő címet szerezni. Tenyészcélunk, a küllemi tulajdonságok mellett a megfelelő idegrendszerrel megőrizni ezt az ősi magyar fajtát, a jövő nemzedék számára.
nagyrobi111@gmail.com +3630 633 9898

Tenyésztési bizottság

dr Wallner Gabriella

dr Wallner Gabriella

Tenyésztési vezető drwallner@szlatkovszky.hu +36 30 438 5255
Dr. prof. Kovács András

Dr. prof. Kovács András

FCI küllembíró, egyetemi tanár kovacs_cyto@hotmail.com +36 30 200 8867

Felügyelő bizottság

Kovács Imre

Kovács Imre

Juhász Péter

Juhász Péter

Juhász Péter vagyok, Edelényben lakom, 1990-ben kezdtem kuvaszozni.
1996-ban váltottam ki az Edelény - Kerti kennelnevet, azóta sok szép sikert értem el a kuvaszaimmal s persze kevésbé szépeket is, de így kerek a történet.
2005-ben bronzkoszorús, 2007-ben ezüstkoszorús, majd 2013-ban az aranykoszorús mestertenyésztő lettem.
Az én álmom egy olyan kuvasz ami mind jellemben, mint küllemben egy erős de szikár valamint a másodlagos nemi jelleget híven tükröző egyed legyen.
Tisztelettel: Juhász Péter
edelenykerti75@gmail.com +36307585383
Lember Zsolt

Lember Zsolt

Horváth Károly

Horváth Károly

Horváth Károly vagyok, a Táplánszentkereszti Kuvasz Kennel tulajdonosa. Az ország nyugati határán, a Vas megyei Táplánszentkereszten élünk. Munkám és hobbim összefonódik. Szombathely ebrendészeként kutyákkal foglalkozom egész nap.
Gyermekkorom óta tenyésztek kutyákat, igaz 16 évesen még németjuhászokkal kezdtem. Akkor váltottam kuvaszra, amikor a Rába melletti tanyám és földjeim védelme miatt megvesztegethetetlen, őrző-védő kutyára volt szükségem. A három első kuvasz híre még mindig él abban a faluban.
A kuvasztenyésztés gondolata Homokpusztai Haramia Jobbágy kutyánk kitűnő adottságainak továbbvitelekor merült fel. A család ekkor választotta a Táplánszentkereszti kennel nevet. Szukáinkat is hozzá választottuk, a legnevesebb tenyésztőktől.
Állományunk jelenleg egy tenyész kanból, négy tenyész szukából, egy fiatal kanból és egy idős 11 éves szukából áll. Évente csak egy-két almot tervezünk. Családunk időbeosztása ennél többet nem tesz lehetővé, hisz mindenki dolgozik/tanul a kutyázás mellett, sőt postagalambok röptetésével is foglalkozunk.

Fegyelmi és etikai bizottság