Kiképzés

Fegyelmező gyakorlatok

A videón egy iskolai foglakozás keretében láthatjuk a kutya tanítását. Első feladatként, a kutyavezető a kutyával alaphelyzetből szabadon követéssel elindul. Pár lépés megtétele után a kutya az "állj" vezényszóra megáll. A kutyavezető eltávolodik a kutyától, szembe fordul. A kutya az utolsó vezényszónak megfelelően ugyan abban a pózban bevárja a kutya vezetőt.
Második feladatként az "előre küldés fektetéssel" feladat tanítását lehet látni. Itt még a tanítási folyamat a felénél tart. Végeredményként majd látható lesz az alaphelyzetből történő elindulás után a kutya vezető az "előre" vezényszóra kiküldi a kutyát, majd a "feküdj" vezényszóra a kutya futásból lefekszik.
A videón e két feladat gyakorlása és tanítása látható.

Szimatmunka

A kutyák legfejjlettebb érzékszerve az orra. Számára teljesen természetes, hogy szagokat keres, és követ. Nekünk azt kell "csak" a tudomására hozni, hogy melyik szag az, amelyiket szeretnénk, hogy kövessen. Ennek a tanítási folyamatnak az egyik álomása van az alábbi videón.

Kölyök tréningezése.

A kölyök csak úgy tanítható, hogy az szórakozás az Ő számára. Ebből rögtön adódik az első kérdés, mit szeret a kuvasz kölyök csinálni? Enni! Akkor kerestessük vele a kaját! Az első alkalom.
Támogatóink