Évvégi Üdvözlet

Évvégi Üdvözlet
2022.12.23.

Évvégi Üdvözlet

Kedves Kuvasz Rajongók, Barátaink!

Az év végéhez közeledve adjunk számot a 2022-es esztendőről, mely bővelkedett az eseményekben. Egyesületünk a nyár közepén tisztújítást tartott, mellyel egyúttal szemléletváltás is bekövetkezett, magasabb fordulatszámra kapcsoltunk. Az év második felében sokat munkálkodtunk azon, hogy az egyesületi élet és a közösség fejlődjön. Amellett, hogy a 2022 évre tervezett valamennyi rendezvényt megvalósítottunk, kiemelkedő nevezés és részvétevő számmal, új programokkal is jelentkeztünk: a dinnyési kuvaszos nappal és a alsószentiváni tenyészszemlével. Bízunk benne, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagította a tagságot.

2022 év második felében több pályázatot nyújtottunk be különböző témakörökben, örömmel tájékoztatom a tagságot, hogy a legelső (megválasztásunk utáni héten beadott) pályázaton az egyesületünk 500.000 HUF támogatási összeget nyert, melyet december elején meg is kaptunk.

Sok energiát fordítottunk a belső ügyeink rendezésre is, annak érdekében, hogy a következő évet a kuvasz fajtát a hozzá méltó jövőjének biztosítására tudjuk szentelni, 2023-ban ezen a megkezdett úton haladunk tovább.

Mint a kuvasz fajtában állami elismeréssel rendelkező legrégebbi és legnagyobb tenyésztői bázissal bíró fajtagondozó szervezet, 2023-ra célul még nagyobb tagsággal és támogatói körrel kívánunk a fajta érdekében dolgozni. A egyesületi taglétszám emelésének érdekében tagjaink közé hívjuk és várjuk az új és leendő kuvasz tulajdonosokat, hogy közöségünkben meglévő tagjainktól a felhalmozott tudás és tapasztalat a jövő generációjának birtokába jusson, ennek érdekében:

  • 2023-ban is kiemelt figyelemmel fogjuk közösségépítő rendezvényeinket megrendezni.
  • Tenyésztési programunkat és tenyésztést támogató rendszerünket fejlesztjük.
  • A múlt tapasztalataira építve és azt tovább gondolva a kuvasszal kapcsolatos tudást a modern kornak megfelelő felületeken mutatjuk be.
  • A kuvasz jövőjét mind belföldi mind külföldi együttműködésre hajlandó partnereinkkel közösen újra gondolva fogjuk meghatározni, annak érdekében, hogy a fajta elismerése és népszerűsége növekedjen.

Tisztelettel köszönjük mindannyiótok támogatását. Bízunk benne, hogy a következő esztendőben minden adottságunk és lehetőségünk meglesz ahhoz, hogy közös munkával, összefogással a Kuvasz értékeinek és érdekeinek szem előtt tartásával folytassuk közös utunkat.

Békés, Áldott Karácsonyi Ünnepeket és örömteli, Kuvaszokkal eltöltött 2023-as esztendőt kívánunk!

Mezőberény, 2022. december 23.
SZABÓ István
Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület elnöke

MKFE Évvégi üdvözlet (letölthető formátumban)

Vissza
Támogatóink