Kapcsolat

Szervezet:
Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesulet
Adószám:
18288511-1-42
Székhely: 1147 Budapest Gervay utca 117/a.

Információ: 06 20 384 2429

Levelezési cím: Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület
Budapest pf. 214
1590

E-mail:
mkfe.elnok@gmail.com
mkfe.iroda@gmail.com

Budapest 1147. Gervay utca 117/ a.
Bankszámla száma:
11600006-00000000-57449755
IBAN: HU3111600006000-
0000057449755
SWIFT kód:GIBAHUHB

Kapcsolat: Pischoff Ferenc
Telefon: 0620/3738123

Fajtamentés: Pischoff Ferencné
Telefon: 0670/2074433
E-mail:
mkfe.iroda@gmail.com

Speciális Kuvasz CAC kiállítás, „Juhász József Emlékkiállítás”

 

A Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesületünk megtartotta ez évi első kiállítását, Tápiószentmártonban, 2018. 04. 08.-án. a Kincsem Lovasparkban.

Tisztelt Kuvasz Kiállítók!

Tisztelt MKFE tagjaink!

Tisztelt Kuvaszt Kedvelők, Érdeklődők!

Tisztelt Barátaink!

A Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesületünk megtartotta ez évi első kiállítását, Tápiószentmártonban, 2018. 04. 08.-án. a Kincsem Lovasparkban.

Speciális Kuvasz CAC kiállítás, „Juhász József Emlékkiállítás”

Tápiószentmárton /Attila Domb/ Kincsem Lovaspark kitűnő választás volt házigazdánk mindent megtett annak érdekében, hogy semmiben sem szenvedjünk hiányt. Köszönet érte! A kimagaslóan szép környezet a tökéletes időjárás, kiváló alapot szolgáltatott egy jó hangulatú, baráti rendezvény megtartásához.

Nagyon köszönöm, hogy hazánk messzi tájairól, valamint a határainkon túlról is szép számmal jöttek kuvaszosok, akik fontosnak érezték, hogy kedvencüket bemutassák, a Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület, tenyésztői szervezet rendezvényén.

Az ünnepélyes megnyitót, a közös fényképezést követően megkezdődött a kuvaszok bírálata.

Dr. Jakkel Tamás FCI küllembíró a MEOESZ Bírói Testületének az elnöke magas színvonalú, mindenre kiterjedő részletes szakmai értékelést adott. A kuvaszokat alaposan szemügyre vette, nagy gondot fordított a mozgás megfigyelésére, a ringben lévő kutya viselkedésére. Az egyes testtájak ideális, vagy attól eltérő voltára felhívta a figyelmet. Bírálata gyors, részletes, szakszerű, világos, érthető volt. A helyezések kiosztásánál, döntését kellőképpen megindokolta, felsorolta az adott kuvasz pozitív értékeit, és az esetleges hibákra is felhívta a figyelmet. A bírálatokat, aki figyelmesen végig követte sokat tanulhatott belőle.

Dr. Jakkel Tamás egy giga nagyságú serleget ajánlott fel a Juhász József Emlékiállítás legszebb kuvaszának, amelyet ezentúl vándordíjként kezelünk. Köszönet érte!

Szép számmal jöttek a rendezvényre olyanok is, akik nem hoztak magukkal kuvaszt, „csupán” kíváncsiak voltak a felvonuló állományra. Érdeklődő tekintetek szegeződtek a ringben tartózkodó kuvaszokra. Több korábbi és jelenleg is tevékeny tenyésztő figyelte kritikus szemmel a kuvaszokat. Egyhangú volt a vélemény jó úton jár ma a kuvasz tenyésztése, mind küllemben, mind viselkedésben kifogástalan az állomány. Az egyik „régi” közismert tenyésztő érdeklődésemre kiemelte, hogy a kuvaszok mozgását nézve komoly fejlődés, előrelépés történt.

Dr. Jakkel Tamást a kiállítás után megkértem, hogy mondja el tapasztalatát a megjelent kuvaszokról. Kifejtette, hogy büszkék lehetünk az állományra jó úton jár a kuvasz tenyésztése. Számos kiemelkedő küllemű, kiemelkedő anatómiával, ideális viselkedéssel rendelkező kuvaszokat láthattunk ma, persze volt egy-egy, amely kissé az átlag alatt szerepelt de ez a szám nem volt számottevő. Fontosnak tartotta elmondani, hogy mindig külön öröm számára ha egészséges és jó kiállású, veterán kutyát is lát a ringben, mivel ez biztató a fajtára nézve.

Jó volt ma kuvaszosnak lenni! Az irigység a féltékenység, a másokat megalázó negatív kritika messze elkerült bennünket. Külön örültem a szívélyes baráti hangulatnak, amelyet csak fokozott, hogy a győzteseknek mindenki jó szívvel gratulált. Öröm volt ma megtapasztalni az egyűvé tartozás érzését, és ezt sokan elmondták ott nekem.

A fiatalok nagy létszámú megjelenése, az új kezdő tenyésztők lelkesedése, bekapcsolódásuk a munkánkba igyekezetük, hogy mindent jól, jobban és szakszerűen végezzenek, a kuvasz jövőjét nézve igen biztató fordulat.

Hálás köszönet az adminisztrációnak, a ringtitkároknak és mindazoknak, akik munkájukkal bármiben is segítettek nekünk!

Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület nevében:

Pischoff Ferenc

MKFE elnök

vissza