Kapcsolat

Szervezet:
Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesulet
Adószám:
18288511-1-42
Székhely: 1147 Budapest Gervay utca 117/a.

Információ: 06 20 384 2429

Levelezési cím: Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület
Budapest pf. 214
1590

E-mail:
mkfe.elnok@gmail.com
mkfe.iroda@gmail.com

Budapest 1147. Gervay utca 117/ a.
Bankszámla száma:
11600006-00000000-57449755
IBAN: HU3111600006000-
0000057449755
SWIFT kód:GIBAHUHB

Kapcsolat: Pischoff Ferenc
Telefon: 0620/3738123

Fajtamentés: Pischoff Ferencné
Telefon: 0670/2074433
E-mail:
mkfe.iroda@gmail.com

Pischoff Ferenc M.K.F.E.Etesz elnökének beszámolója a tenyésztési konferenciáról.

 

Tisztelt MKFE Tagjaink!
Tisztelt Kuvaszos Barátaink!
Tisztelt Barátaink!

Máris eltelt egy hét a Nemzetközi Kuvasz Tenyésztési Konferencia háromnapos rendezvénye óta. Lassan leülepednek bennünk az emlékek, az élmények. Jó volt ott lenni! A szinte megszámlálhatatlan beszélgetések, a nagyobb részt pozitív hozzászólások, kritikák, az e-mailek sokasága biztatást, eltökéltséget, önbizalmat adhatnak munkánk folytatásához kedvenc fajtánk a kuvasz érdekében.

A tenni akaró és tudó kuvaszos közösség példaértékű nemzetközi találkozója, tenyésztői konzultációja volt e pár nap! Jó volt tudni átérezni, átélni, hogy vagyunk és leszünk nem is kevesen, akik őrködünk a kuvasz fennmaradása, jövője érdekében és, hogy közvetlen felettesünk az Agrárminisztérium is megtisztelte jelenlétével konferenciánkat.

V. Németh Zsolt a Hungarikumokért Felelős Miniszteri Biztos Úr, az állófogadáson köszöntötte háromnapos rendezvényünket. Szavaiban üdvözölte Egyesületünk munkáját, amelyet a kuvasz érdekében kifejtettünk. Az Agrárminisztérium nagyfokú támogatást nyújt mind a kilenc magyarfajta kutya fennmaradása érdekében, pl. DNS alapú származás ellenőrzés, genetikai kutatás terén.

Dr. Nagy István Agrárminiszter Úr a szakmai napon történt előadása munkánkhoz biztatást adott és egyetértését fejezte ki azzal a szándékunkkal, hogy a kuvasz fennmaradását munkaterületeinek bővítésével biztosítsuk.

Köszönetet mondok, az Agrárminisztériumnak, köszönet a NÉBIH munkatársainak, akik szintén megtisztelték jelenlétükkel a konferenciánkat.

Köszönetet mondok Franz Steinsdörfer Úrnak a Kuvasz Freunde e. V elnökének, aki egy személyes és egy az MKFE közösségünk részére különlegesen szép emlékplakett adott át.

Elsősorban most nem a nagy létszámú nagyszerű kiállításról, az egész napos magas minőségű szakmai előadásokról, a záró napon, a több nyelven is elhangzó bemutató jellegű tenyészszemléről kívánok szólni, - hisz azt már megtettétek oly sokan – hanem minden hazai és a nemzetközi résztvevőnek előadónak, látogatónak kívánok köszönetet mondani.

A hazai és a határainkon túli kuvaszos barátainknak, és mindazoknak köszönetet mondok, akik a legcsekélyebb segítséget is nyújtottak a konferencia megvalósulása érdekében!

Köszönet mondok mindazoknak, akiknek ugyan nincs kuvaszuk, mégis lelkesen önzetlenül segítettek.

Köszönetet mondok a házigazdánknak, Bozsik Gábornak, valamint a Tápiószentmártoni Kincsem Lovas Park összes dolgozójának!

Ami vissza- vissza cseng a fülemben,- amikor is értékelem, úgy magamban mintegy számadásként a konferenciát- a záró napon oly gyakran elhangzott a kérdés, amikor elköszöntem a hazai, és a határainkon túlról érkező barátainktól, vendégeinktől: „mikor lesz a következő?” …

Pischoff Ferenc

vissza