Kapcsolat

Szervezet:
Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesulet
Adószám:
18288511-1-42
Székhely: 1147 Budapest Gervay utca 117/a.

Információ: 06 20 384 2429

Levelezési cím: Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület
Budapest pf. 214
1590

E-mail:
mkfe.elnok@gmail.com
mkfe.iroda@gmail.com

Budapest 1147. Gervay utca 117/ a.
Bankszámla száma:
11600006-00000000-57449755
IBAN: HU3111600006000-
0000057449755
SWIFT kód:GIBAHUHB

Kapcsolat: Pischoff Ferenc
Telefon: 0620/3738123

Fajtamentés: Pischoff Ferencné
Telefon: 0670/2074433
E-mail:
mkfe.iroda@gmail.com

Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület negyedik Bugac Speciális Kuvasz CAC

 

Az elhangzott himnuszt követően a Kiskunsági Nemzeti Park képviselője, valamint a DTMPHSE elnöke köszöntötte a megjelenteket. Az elnök úr részletesen ismertette a nap programját.

Két tenyésztői szervezet is tartott kiállítást, a kuvasz és a pumi. A kiállítási ringektől nem messze a MEOESZ Magyar Országos Terelőverseny ez évi harmadik OB futamára került sor. A Terelési Képesség Vizsgát (MEOESZ, FCI) sok kíváncsi szempár figyelte nagy érdeklődéssel. Varga Mihály mesemondó és népzenész késő délutánig szórakoztatta a vendégeket, a lovaskocsik pusztai kirándulást nyújtottak idegenvezetéssel az érdeklődőknek. A gyermekek kézműves foglalkozáson vehettek részt. A Karikás csárdában pedig mindenki találhatott ínyére való ételt és italt. Egyszóval minden adva volt egy kellemes szép nyári nap eltöltéséhez.
IV. Bugac Speciális CAC kiállításunk.
Időpont: 2017. július 2. Helyszín Bugac Karikás Csárda
Bíró Géczi Imre FCI küllembíró
Ring titkárok voltak: Kovács Henriett és Pischoff Ferencné Marika
Kimagaslóan szép környezetben rendezhettük meg ez évi harmadik kiállításunkat. Házigazdánk a Kiskunsági Nemzeti Park dolgozói gondoskodtak a megfelelő méretű ringről. Az adminisztráció és a bíró kulturált körülmények közt végezhete a munkáját.
Ezúttal 22 előnevezés futott be. Lehettünk volna többen is, azonban nincs okunk a panaszra, hisz a nyári szabadságolások, a rendkívüli nagy hőség (amely a mai napra hál Istennek kissé mérséklődött) az egyéb kiállítások gyakorisága természetes, hogy csökkentik a részvételi szándékot. Nagy köszönet mindazoknak, akik benevezték, elhozták, bemutatták kuvaszukat/kuvaszaikat, jelenlétükkel emelték a rendezvény színvonalát, gyönyörködhettünk bennük. Köszönet a tenyésztőknek, nézőknek, kuvaszos barátainknak, akik fáradságos hosszú utat tettek meg azért, hogy megtekintsék a kiállítást. Többen jöttek a határainkon túlról is, amely minden esetben külön öröm számunkra, köszönet érte.
Géczi Imre bíró úr 10 óra 15 –kor megkezdte a bírálatot. Részletes, mindenre kiterjedő véleményét hangosan diktálta le a ring titkárnak. Észrevételét, döntését a nézők felé kellőképpen megindokolta. A hallgatóság feszült figyelemmel kísérte az elhangzott magyarázatát, amelyből sokat lehetett tanulni. A győztesek, a helyezettek kiválasztása a magas színvonal miatt nem volt egyszerű feladat, a bíró úr elmondása szerint apróságok döntöttek. Összefoglalójában megemlítette, hogy nincs szégyenkezni valónk, a felvonult állományra legyünk büszkék.
A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága értékes ajándékkal lepte meg a fajtagyőztest és a legszebb ellenkező nemű kuvasz gazdáját. Köszönet érte!
Elmondhatom, hogy igen jó, baráti hangulatban eltelt, magas színvonalú kiállításnak, lehettek részesei, akik ellátogattak a rendezvényre. Jó volt megtapasztalni, hogy a megjelent kuvasztenyésztők, MKFE tagjaink, és a semleges nézők egyhangúan szurkoltak a kiállítóknak, nagy tapssal jutalmazták a győzteseket, helyezetteket. Akik nem győztek, nem értek el helyezést, nem bánkódtak, barátsággal, jó kedvel gratuláltak a legjobbaknak és ez így van rendjén.
Nagy köszönet mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a rendezvény sikeréhez!


Pischoff Ferenc

vissza