Kapcsolat

Szervezet:
Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesulet
Adószám:
18288511-1-42
Székhely: 3532  Miskolc Testvériség utca 67.

Információ: 06 20 384 2429

Levelezési cím: Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület
3931. Mezőzombor Kölcsey u. 45.

E-mail:
mkfe.elnok@gmail.com
mkfe.iroda@gmail.com

Miskolc Testvériség utca 67.
Bankszámla száma:
11600006-00000000-57449755
IBAN: HU3111600006000-
0000057449755
SWIFT kód:GIBAHUHB

Kapcsolat: Zsóri Zsolt
Telefon: +36 20 384 2429
Fajtamentés: Pischoff Ferencné

Telefon: 0670/2074433
E-mail:
mkfe.iroda@gmail.com

Kuvasz Tenyészszemle (2021. május 29) - MAKU Park/Pomáz-Szentendre

 

Örömünkre szolgál, hogy a MAKU Park adhat otthont 2021 május 29-én a Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület által megrendezésre kerülő tenyészszemlének. Mivel a park – elsősorban a koronavírus járvány okozta nehézségek miatt – még nem kezdte meg hivatalos működését és céljaink egyelőre nem ismertek széles körben, szeretnénk néhány fontos információt megosztani a résztvevőkkel a parkra, illetve a rendezvényre vonatkozóan.

A MAKU Park több hektáros kutyás szabadidő park, amely Pomáz és Szentendre között, a Kő-hegy lábánál található. Csatolunk egy térképet, ami a helyszín könnyebb megtalálását segíti. A megközelítés során a Waze/GPS esetében a Pomáz - Határi dűlőt vagy a Z kutyaiskolát kell beütni, és ezeket elérve tovább kell haladni a műúton a Szentendre tábláig. A sárga tónusú épület együttes messzebbről is látszik, fehér murvás parkolórésszel előtte.


Fő célunk a kilenc magyar kutyafajta bemutatása és a velük kapcsolatos természettudományos, tartási-nevelési, valamint kulturális ismeretek átadása. Elsődleges hangsúlyt kap ezeknek a kiváló képességekkel rendelkező, külső és belső jellemzőiket a mai napig őrző kutyafajtáknak a népszerűsítése és ezáltal fennmaradásuk elősegítése.
A MAKU Parkban azonban ezen túl a magyar kutyafajtákat tartó gazdák, a magyar kutyafajták klubjai, és általában véve a hazai kutyás társadalom számára is szeretnénk természetes találkozóhelyet, program- és rendezvény helyszínt biztosítani.
A park szintén kiemelt funkciójaként célunk, hogy kellemes és értékes időtöltést biztosítsunk valamennyi látogatónk számára. A park fő-, és kiegészítő programjaival és látnivalóival (a kilenc magyar kutyafajtát bemutató programok, állatsimogató, játszótér, büfé) néhány kellemes óra eltöltését szeretnénk lehetővé tenni a vendégeinknek, kiemelten a gyermekeknek és az állatbarát családoknak. Nagyon örülnénk, ha a park iskolai és családi kirándulások célpontjává vagy állomásává válna.
Jelenleg a projekt építkezésének befejező szakasza és a működéshez szükséges engedélyek beszerzése zajlik. A MAKU Park hivatalos indulását és a nagyközönség számára történő megnyitását 2022 első felében tervezzük. Szeretnénk kiemelni, hogy a teljes egészében magánforrásból létesülő park, amely non-profit alapon fog működni, régi álmunk és tervünk, hosszú ideje készülünk arra, hogy egy olyan értékes rendezvénynek adjunk otthont, mint a kuvasz tenyészszemle.
Néhány fontos kérés, illetve tudnivaló:
Mint utaltunk rá, a park még nincs teljesen készen, egyes funkciói még nem indultak el – kérjük a résztvevők szíves megértését ezzel kapcsolatban.
Így a büfét még nem lehet megnyitni, de a büfé épületében rendelkezésre áll hűtőszekrény, amit lehet használni amennyiben a résztvevők igénylik.
A parkban lévő csapokból folyó víz nem teljes értékű ivóvíz, kérjük, a résztvevők maguk gondoskodjanak ivóvízről, illetve üdítőkről.
Kulturált WC rendelkezésre áll.
A park meglehetősen forgalmas út mellett fekszik, kérjük a résztvevőket, hogy vigyázzanak magukra és használják a kialakított biztonságos parkolókat.
A kutyákat kérjük megsétáltatni a parkba való belépés előtt. Erre a park Szentendre felőli oldalán megfelelő terület található.
A park területén a kutyákat kérjük szigorúan pórázon tartani és különösen a tóba ne engedjék be.
A park magánterület, melyben biztonsági kamerarendszer működik.
Napos időben árnyék korlátozott mértékben áll rendelkezésre a területen, ezt kérjük figyelembe venni.
Ülőalkalmatosságokról korlátozott mértékben gondoskodunk, de kérjük, hogy ha tehetik, a résztvevők is hozzanak magukkal ilyeneket.
Kukák vannak a területen, kérjük a gazdákat, hogy kutya ürüléket szedjék fel és az erre kijelölt kukákba dobják be.
Kérjük a résztvevőket, hogy az általuk a helyszínen termelt szemetet, különösképpen a szelektív hulladékot, lehetőség szerint vigyék haza.
Mint említettük, a MAKU Park magánforrásból finanszírozott nonprofit projekt, melynek működtetése céljából létrehoztuk a MAKU Park Alapítványt. A kuvasz tenyészszemlére területhasználati vagy más díjat ezúttal sem kérünk, de alapítványi támogatásokat szívesen fogadunk az alapítvány számlaszámára 11703044-21351882. Előre is köszönjük.
Bízunk benne, hogy a MAKU Parkban méltó helyszínt fogunk tudni biztosítani a kuvasz tenyészszemlének és ezzel hozzájárulunk a rendezvény sikeréhez. Szeretettel várjuk a kuvaszosokat és az érdeklődőket, reméljük, hogy tetszeni fog nekik a parkunk és később is visszatérnek hozzánk.

Üdvözlettel,
dr. Siegler Konrád
MAKU Park

vissza