Kapcsolat

Szervezet:
Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesulet
Adószám:
18288511-1-42
Székhely: 1147 Budapest Gervay utca 117/a.

Információ: 06 20 384 2429

Levelezési cím: Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület
Budapest pf. 214
1590

E-mail:
mkfe.elnok@gmail.com
mkfe.iroda@gmail.com

Budapest 1147. Gervay utca 117/ a.
Bankszámla száma:
11600006-00000000-57449755
IBAN: HU3111600006000-
0000057449755
SWIFT kód:GIBAHUHB

Kapcsolat: Pischoff Ferenc
Telefon: 0620/3738123

Fajtamentés: Pischoff Ferencné
Telefon: 0670/2074433
E-mail:
mkfe.iroda@gmail.com

Klubkiállítás Jászberény 2014

 

A 2014 október 05.-én megtartott klubkiállítás és tenyészszemle beszámolója, és eredménylistája.

Kedves Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesületi Tagjaink, Kuvasz Tenyésztők, Tartók Kedvelők!

2014. október ötödike felejthetetlen napként íródik be a Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesületünk /MKFE/ történelmi évkönyvébe. Mint elismert tenyésztői szervezet megtartottuk első Klubkiállításunkat! Régóta vártunk e nagy napra.

Kissé szomorkás hűvös időben érkeztünk meg Jászberénybe, még az eső is eleredt, ennek ellenére, vidám volt a hangulat kuvaszosaink közt. Tagjaink által készített finom sütemény fogyasztása, valamint egy- egy korty lélekmelegítő mellett beszélgettünk közös dolgainkról, feladatainkról.

Az elnöki megnyitó után, a bírók bemutatása következett. Dr. Szetmár István FCI küllembíró, a Klubkiállítás, Dr. Hudák Péter FCI küllembíró az MKFE tenyésztési vezetője a tenyészszemle, Pischoff Ferenc FCI munkabíró az MKFE elnöke, a tenyészszemle Alaptermészet Vizsgálat bírója volt. Az Őrző-védő munka segédelési feladatát, egyesületünk vezetőségi tagja Zsóri Zsolt látta el. Meg kell említenem Kovács Henriettet és Pischoff Ferencnét, akik nagy türelemmel és hozzáértéssel végezték, az adminisztrációs teendőket, valamint a ring titkári feladatokat. Tóth György gazdásági vezetőnk a pénzügyeket intézte. A kitűnő helyszínről és a bőséges ízletes ebédről Pető Zoltán Egyesületünk elnökhelyettese gondoskodott. Minden kiállítót és hozzátartozóját megvendégelte egyesületünk egy finom ebéddel. A szakács munkáját, tehetségét dicséri, hogy a majd száz főre készült ebéd mind elfogyott.

Dr. Szetmár István, 10-15 – órakor hozzálátott a bírálatokhoz. A ringben felvonuló szebbnél szebb kuvaszokban gyönyörködhetett a figyelmes közönség. A színvonal méltó volt a klubkiállításhoz, erről egyhangú volt a vélemény. Közben a nap is ránk ragyogott. A klubkiállítás, az egyesületek életében, a legrangosabb szakmai eseménynek számít! (Az év kuvasza pályázatra adható pontszám ezt a tényt figyelembe is veszi.) Dr. Szetmár Istvánnak nem volt könnyű dolga a sok szép kuvasz közül kiválasztani a legszebbet. Nagy gonddal mindenre kiterjedő figyelemmel végezte bírói teendőit, hibát, és erényt egyaránt észre véve. Semmi nem kerülte el a figyelmét. A nevezők és a közönség legnagyobb megelégedésére, részletes leírást mondott a bírálaton megjelent kuvaszról, amelyet írásban is megkaptak az érdekeltek. Korózs András a MEOE Szövetség elnöke megtekintette kuvaszainkat gratulált a sok szép kuvaszhoz, majd a Fajta Győztesnek járó díjat személyesen adta át.

Hivatalosan meghívtam a 2015. év első kiállításunk bírójának, amelyet örömmel elfogadott. Ebéd közben átbeszéltük vele az aktuális kérdéseket.

Délután 14 órától a tenyészszemle következett, amelyre 11 kuvaszt neveztek be. Az előnevezés, jól bevált. Számos papírmunkát így már előre el lehetett készíteni, amely megkönnyítette a rendezést. Dr. Hudák Péter igen nagy alapossággal végezte munkáját, minden részletre kiterjedt a figyelme, amelyet a felvezetők nagyra értékeltek. Az Alaptermészet Vizsgálaton egy kuvasznak „visszarendelve” minősítést adtam, a többiek megfeleltek. Általában magabiztos, kulturáltan viselkedő, kifejezetten jó temperamentummal rendelkező kuvaszt láthattunk, a mai tenyészszemlén, amely értékre már igen régóta vártam. Az őrző-védő feladatokban a többség derekasan helyt állt, a bemutatott munkát a közönség is igen élvezte.

Az idő késő délutánra járt már, amikor munkánk végére érkeztünk.

Igen jó hangulatú, kifejezett magas színvonalú rendezvényt tudhatunk hátunk mögött.

Személy szerint jó magam és az MKFE vezetősége nevében is köszönetet mondok mindenkinek, aki egy kicsit is hozzátett e kiemelkedő rendezvényünk sikeréhez.

Köszönetet mondok az Alpha – Vet - Kft - nek a nagyvonalú támogatásért, amelynek köszönhetően a győztesek Top Farmina névre hallgató magas minőségű teljes értékű táppal térhettek haza.

Gratulálok a kiállítóknak! Gratulálok a győzteseknek!

Mindenkinek köszönöm, aki jelenlétével, megtisztelte rendezvényünket.

Ez a siker köszönhető a közös összefogásnak, a másiknak adott és kapott, tiszteletnek, egymás megbecsülésének.

Hajrá kuvasz! Hajrá kuvaszosok!

Pischoff Ferenc

Budapest 2014. 10-06.

Elért eredmények, a győztesek:

Kölyök kan: Nagyon ígéretes: Fehér Morcos Dandár.

Fiatal kan: Kitűnő I HPJ Fiatal Klub Győztes: Peturházi Pettyes Avas

Növendék kan: CAC Klub Győztes: Edelény Kerti Nyerő

Nyílt kan: Kitűnő I CAC: Megyeri Nomád Csatár

Champion kan: Kitünő I Champion CAC: Edelény Kerti Nimród 2

Kölyök szuka: Nagyon ígéretes: Angyal

Fiatal szuka: Kitűnő I HPJ Fiatal Klub Győztes: Megyeri Nomád Dajka

Növendék szuka: Kitűnő I CAC: Halasi-Pásztor Barka

Nyílt szuka: Kitűnő I CAC+ Klub Győztes+ Fajta Győztes: Edelény-Kerti Nyájas

Champion szuka: Kitűnő I CAC: Hun-Zazholm Őszike

Veterán szuka: Kitűnő I CAC: Fehér Morcos Olgivissza