Kapcsolat

Szervezet:
Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesulet
Adószám:
18288511-1-42
Székhely: 1147 Budapest Gervay utca 117/a.

Információ: 06 20 384 2429

Levelezési cím: Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület
Budapest pf. 214
1590

E-mail:
talizman848@gmail.com

Budapest 1147. Gervay utca 117/ a.
Bankszámla száma:
11600006-00000000-57449755
IBAN: HU3111600006000-
0000057449755
SWIFT kód:GIBAHUHB

Kapcsolat: Pischoff Ferenc
Telefon: 0620/3738123

Fajtamentés: Pischoff Ferencné
Telefon: 0670/2074433
E-mail:
talizman848@gmail.com

Kell-e a már tenyészszemlézett Kuvaszokat ismét tenyészszemlézni?

 

Az elmúlt napokban több tenyésztőtől is az az információ érkezett, hogy a már egyszer a MEOE keretein belül megszerzett tényészminősítést nem fogadja el a HKK ETESZ. Ebben a témakörben informálódott az M.K.F.E. Dr. Németh Csabánál a NÉBIH igazgatójánál.

Kedves Kuvaszos Barátaink, Csoport Tagjaink, Kuvaszt Tartók a Fajtával Szimpatizálók a Kuvasz Fennmaradásáért Aggódók!


A számos jogos felháborodásra eddig úgy vélekedtem, hogy majd akkor fogok válaszolni, ha valamely konkrétumot tudok már mondani, mivel konkrétumok nélkül nehéz hitelesen megszólalni. Viszont miután számos felszólás közül jó pár hozzám is szólt, továbbá ezt az oldalt jobbára azok az olvassák, látogatják, akik szimpatizálnak, az MKFE –vel tenni szeretnének a kuvasz ügy érdekében, legalábbis ezt az oldalt ennek érdekében hoztuk létre. Ahogy értesültem, hogy a tenyésztőket milyen diszkriminatív elfogadhatatlan intézkedés sújtja, igyekeztem több illetékessel beszélni ez ügyben. Mivel az MKFE, az ETESZ HKK – val igyekszik, mint mindenkivel, aki a kuvaszt szívügyének tekinti egy normális kapcsolat fenntartására és továbbra is azon lesz, először is náluk érdeklődtem. Az álláspontjuk szerint a törvény kötelezi őket. A törvény, a rendelet szellemében járnak el és jogkövető magatartást folytatnak. Kértük őket, ha ez így igaz legalább találjunk egy köztes megoldást, a korábban elismert, megszerzett eredmények elfogadására. Természetesen megértik, hogy nem egyszerű a sorba beállni, de a határozatokat nem ők készítik, ezt mindenkinek meg kell, értenie.
A törvény, avagy a határozatokat hozó hivatalos helyen is tájékozódtam ez ügyben. A NÉBIH igazgatójával, Dr. Németh Csabával sikerült hosszasan beszélnem e súlyos probléma körről és a szorosan hozzá kapcsolódó egyéb problémákról. Sok minden tisztázatlan e témakörben, több rendeletet is kell hozni, hogy a vitatott helyzeteket megoldják ecsetelte. A konkrét kérdésemre, ami a tenyésztők köréből a biztosítékot jogosan kiverte, biztos választ még akkor nem tudott mondani, de előzetes véleménye szerint, nem jogos az ETESZ HKK előírása. Abban állapodtunk meg, hogy az összes kérdésemet írjam le és azt küldjem el hozzá, amelyekre részletesen válaszolni fog, miután pontosan utánanéz a rendeleteknek, előírásoknak.
Tegnap reggel beszéltem Korózs András elnök Úrral, véleménye szerint, sem a konfirmálás, sem az újra történő, a korábban már megadott tenyészszemle megismétlése, nem jogszerű!
Ma reggel 2014-01-08 beszéltem Udvardiné Lukács Ilonával a MEOESZ elnökségi tagjával, magyarfajta referenssel, említette, hogy Ő is tud az ETESZ HKK előírásáról, szerinte sem jogszerű a visszamenő követelés, ma délutánra ígért tájékoztatót ez ügyben, délután ismét beszélek vele.
Ma reggel feleségem, mint megtudtam beszélt Soós Attilával és kérte Őt, hogy változtassanak az előírásukon, mert a „harcnak” az elkeseredett egymásnak menésnek a vesztese csakis és kizárólag a kuvasz látja majd a kárát. Megígérte, hogy összehívnak egy széles körű vezetőségi ülést, amelyen megpróbálják e problémát orvosolni, erre a megbeszélésre az MKFE – t is meghívják. Meglátjuk…
Természetesen a kuvaszért őszintén tenni akaró a békés megoldást kereső számos tagunkkal, és nem tagunkkal is egyeztettem, egyeztetek rendszeres.
Kedves Kuvaszosok!
Az MKFE vezetőségének a felhívását, tolmácsolom! Hozzunk össze egy kuvaszos fórumot, egy kuvaszos megbeszélést, a fajta fennmaradásának az érdekében. Lebonyolítását szervezését, az MKFE felvállalja. A találkozó legyen nyílt és baráti. Hívjunk meg rá mindenkit, az ETESZ HKK – t is, és egyeztessük álláspontjainkat. Tegyetek javaslatot. Február első hetére gondolnánk.
Legfrissebb hír. Most hívott fel telefonon Udvardiné Lukács Ilona (2013. 01. 08. 11 óra 15 perc) a MEOESZ elnökségi tagja magyarfajta referens. Tájékoztatott, hogy miután ma reggel beszélt velem telefonon, azonnal beszélt Korózs Andrással, aki tájékozódott a NÉBIH igazgatójától a felmerült problémáról. Az Elnök Úr kérdésére Dr. Németh Csaba kijelentette: „Visszamenőleg semmiképpen sem lehet megkövetelni, senkitől, hogy amelyik kutyának, az FCI által elismert bíró egyszer már megadta a tenyészhető címet, hogy azt a kutyát ismét újra kötelezzék a tenyészszemlére. A rendelet hivatalos megjelenésének a napjáig minden sikeres szemlét végzett kutyának az eredményét köteles elfogadni az ETESZ. Visszamenőleg nem hajtható végre semmilyen követelés, mivel az törvénytelen”
Kérek mindenki, hogy nyugodjanak meg a kedélyek, higgadtan megfontoltan cselekedjünk a törvények teljes betartása mellett a kuvasz a kuvaszok érdekében.
Természetesen írásos állásfoglalást is kérek a NÉBIH – től.
Baráti üdvözlettel: Pischoff Ferenc az MKFE elnöke, volt sikeres tenyésztő, FCI ő-v teljesítmény és terelőbíró

vissza