Kapcsolat

Szervezet:
Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesulet
Adószám:
18288511-1-42
Székhely: 1147 Budapest Gervay utca 117/a.

Információ: 06 20 384 2429

Levelezési cím: Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület
Budapest pf. 214
1590

E-mail:
mkfe.elnok@gmail.com
mkfe.iroda@gmail.com

Budapest 1147. Gervay utca 117/ a.
Bankszámla száma:
11600006-00000000-57449755
IBAN: HU3111600006000-
0000057449755
SWIFT kód:GIBAHUHB

Kapcsolat: Pischoff Ferenc
Telefon: 0620/3738123

Fajtamentés: Pischoff Ferencné
Telefon: 0670/2074433
E-mail:
mkfe.iroda@gmail.com

Hungária Kuvasz Klub megkeresése együttműködéshez.

 

Tisztelt Elnök Úr,Kedves Feri!

Nyilván Nálad kevesen ismerik jobban a Magyarországon a kutyázással kapcsolatos jogi környezetet, a rendkívül életidegen és sokszor ellentmondásos jogi helyzetet illetve a MEOE és a MESZ lassan évtizedes harcát mely talán lassan nyugvópontra jut. Ezen jogszabályok adva vannak,nekünk ezen keretek között kell tudnunk dolgozni és boldogulni.

Tisztelt Elnök Úr,Kedves Feri!

Nem csak ,mint a Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület Elnöke ,de mint régi barátod is fordulok Hozzád,hogy megpróbáljunk a kuvasz fajta érdekében együttműködni ,együtt dolgozni.

Nyilván Nálad kevesen ismerik jobban a Magyarországon a kutyázással kapcsolatos jogi környezetet, a rendkívül életidegen és sokszor ellentmondásos jogi helyzetet illetve a MEOE és a MESZ lassan évtizedes harcát mely talán lassan nyugvópontra jut. Ezen jogszabályok adva vannak,nekünk ezen keretek között kell tudnunk dolgozni és boldogulni. Meggyőződésem,hogy jelenleg még a legilletékesebbek sem tudják,hogy pontosan milyen jogi megoldás fog születni erre a helyzetre,de talán nekünk nem is ezekkel a kérdésekkel kellene foglalkoznunk,hanem a kuvaszosok mindennapjaival.

Jelenleg- hangsúlyozom jelenleg-úgy áll a helyzet,hogy a Te általad Elnökölt Hungária Kuvasz Klubnak meg van az Állami Elismertsége,az én vezetésem alatt álló Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesületnek ,mint a MEOE szerződött partnerének pedig meg van az FCI elismertsége. Én is és rajtam kívül még nagyon sokan úgy gondolják,hogy ez a felemás helyzet egyáltalán nem jó,mert a helyett,hogy valami közös összetartaná a maroknyi kuvaszost ,inkább megosztja az embereket,szekértáborokat létrehozva,mely klikkek tagjai egyrészt már szinte szóba sem állnak egymással,másrészt sokszor minősíthetetlen hangnemben beszélnek a másikról. Ennek csak a fajta látja kárát. Mindkét klubban vannak értékes,a fajtáért sokat tevő emberek,akik időt,energiát,pénzt nem kímélve próbálják a kuvaszokat a kihalástól megmenteni. Sajnos lassan erről kell beszélnünk,mert ha abban igazat is adok Neked,hogy Magyarországon nem kell feltétlenül egy kuvaszos klubnak lennie csak,azért az elvárható lenne,hogy egy nagy létszámú,gazdaságilag erős klub mégis csak legyen, amelynek mindenféle jogosítványa megvan és ahol megvannak az érdemi munka jogi és gazdasági feltételei. Sajnos jelenleg nincs ilyen klub.

A mi tagságunk részéről,de információim szerint a Ti tagságotok részéről is meg lenne az igény,hogy egyesítsük erőinket és közösen,összefogva munkálkodjunk szeretett fajtánkért!

A Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület tagsága és vezetősége rendkívül elkötelezett a lehetséges együttműködés mellett,annak bármilyen formáját el tudja képzelni,csak végre közeledjenek egymáshoz a szervezeteink! Részünkről akár egy közös ,új egyesület létrehozása is felmerült lehetőségként,ahol a két egyesület tagsága új vezetőséget választhatna,létre jönne egy nagy létszámú,erős egyesület ahol lehetne végre érdemben dolgozni! Részünkről nyugodtan mondhatom,hogy egyik vezetőségi tagunk sem ragaszkodik semmiféle pozícióhoz vagy hatalomhoz,ha a tagság úgy kívánja egy demokratikus választás keretében bármikor minden ellenérzés nélkül átadjunk a helyünket!

Hidd el,Kedves Barátom,ez az igény elemi erővel tör fel a kuvaszosokból! Ezért arra kérlek Téged nagy tisztelettel,hogy jelezz nekem vissza bármilyen formában,hogy el tudjátok-e képzelni részetekről a velünk való egyeztetést,együttműködést? Természetesen a részleteket bármikor megbeszélhetjük egy közös találkozón,ahol részetekről és részünkről is az illetékesek jelen lennének és a szakembereink átbeszélhetnék az egyes területeket,hogyan működhetne a gyakorlatban az együttműködésünk.

Sok egyesületeken kívüli kezdeményezés és program létezik, amelyeket a lelkes kuvaszosok a saját pénzükből,erejükből finanszíroznak és tartanak fenn(a legjelentősebb és legjobban működő álláspontom szerint a Kuvaszok és Nagyragadozók Természetvédelmi Program),amely programok gazdái is szeretnék látni végre,hogy a széthúzó kuvaszos tábor mikor tud újra egyként lélegezni. Ezeknek a civil kezdeményezéseknek a gazdáitól nem szabadna elvenni a kitartásukat és a derűlátásukat az állandó háborúskodás miatt, így sok értékes kuvaszost veszíthet mindkét klub! Szintén értetlenül figyelik a történéseket a külföldi kuvaszos közösségek is(külföldi alatt értem a nem a Történelmi Magyarország területén élő és működő kuvaszos barátainkat),hiszen Amerikából vagy Nyugat-Európából szinte értelmezhetetlen mindaz, ami nálunk ma kutyázás címszó alatt történik. Az ő bizalmukat sem szabadna elveszíteni, hiszen szerte a világban népszerűsítik szerelmetes fajtánkat!

Tisztelt Elnök Úr,Kedves Feri,kérlek fogadd el a békejobbomat és tegyük félre az esetleges ellentéteinket a kuvasz fajta érdekében!

A jövőbeli együttműködés reményében válaszod várom!

Várpalota,2012.december 11.

Tisztelettel és Szeretettel:

Ifj.Dr.Harcos Gábor

a MKFE Elnöke

A levél eredeti formátumban letölthető innen!

vissza