Kapcsolat

Szervezet:
Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesulet
Adószám:
18288511-1-42
Székhely: 1147 Budapest Gervay utca 117/a.

Információ: 06 20 384 2429

Levelezési cím: Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület
Budapest pf. 214
1590

E-mail:
mkfe.elnok@gmail.com
mkfe.iroda@gmail.com

Budapest 1147. Gervay utca 117/ a.
Bankszámla száma:
11600006-00000000-57449755
IBAN: HU3111600006000-
0000057449755
SWIFT kód:GIBAHUHB

Kapcsolat: Pischoff Ferenc
Telefon: 0620/3738123

Fajtamentés: Pischoff Ferencné
Telefon: 0670/2074433
E-mail:
mkfe.iroda@gmail.com

Év záró – év nyitó vacsora 2015. március 07.

 

Kedves Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesületünk Tagjai!
Kedves Kuvaszos Barátaink!
Beszámoló!
Év záró – év nyitó vacsora 2015. március 07.

Nagyon köszönöm azt felejthetetlen délutánt és estét, amit Veletek tölthettem március hetedikén, 2015. év első rendezvényünkön, az évzáró-évnyitó vacsorán.
16 órakor nyitottam meg a rendezvényt köszöntöttem a megjelenteket. Az ország közelebbi és távoli területéről jöttek szép számmal kuvaszos barátaink. Az elnöki beszámolómban ismertettem az elmúlt év eseményeit. Tagságunk áldozatos munkájának köszönhetően, a kitűzött céljainkat rendre sikerült megvalósítanunk. Ismertettem a legfontosabbakat:
- Március 08 évzáró-évnyitó vacsora, amelyen első ízben adtunk ki „Életműdíjat.” Az MKFE vezetőségének egyhangú döntése alapján 2014. évtől életműdíjjal jutalmazzuk azon kuvasztenyésztőket, kuvaszos társunkat, akik meghatározó és maradandó értéket hoztak létre a kuvasztenyésztés, a kuvaszozás terén, az elmúlt évtizedekben. Önfeláldozó munkájukkal, igényes szakmai tudásukkal, életútjukkal, követendő példát mutattak, mutatnak. 2014. évben, Dr. Hudák Lajosnak, Dr. Hudák Lajosné Évikének. id.Horvát Ernőnek, adtuk ki, amelyet személyesen vettek át mindnyájunk nagy örömére.
- Bejelentettük, a fent említett rendezvényen, hogy az MKFE megpályázza az elismert tenyésztőszervezeti címet, kizárólag saját erőnkből, kuvaszos szakmai csapatunkkal. A tagság nagy éljenzéssel fogadta a bejelentést.
- Azonnal hozzáláttunk az új Alapszabályunk elkészítéséhez, amelyet a Közgyűlésünk egyhangúan megszavazott (03. 22.)
- Az Alapszabályt személyesen vittem el a Veszprémi Törvényszékre, a gyorsabb ügyintézés érdekében.
- Elkészítettük nyolc fős Tenyésztői Bizottságunkkal, (tenyésztők, állatorvosok, küllembírók, teljesítmény bíró) a Tenyésztési Programunkat. A Tenyésztési Program közel 80 oldalt tett ki a mellékletekkel együtt, amelyet beadtam a NÉBIH – be. (04. 16.)
- Alapszabályunk zöld utat kapott, jogerőre emelkedett 05. 27 – én.
- A NÉBIH értesített, hogy az MKFE pályázatát elfogadták Elismert Tenyésztői Szervezet lettünk! Az aláírásra június hatodikán került sor a NÉBIH - ben.
- A MEOESZ – el aláírtuk az új szerződést. (06. 11.)
- Június 22. – én megtartottuk Bugacon, mint már MKFE ETSZ első kiállításunkat, (32 nevezés) tenyészszemlénket.(8 résztvevő) Varga Zoli és családja igen finom ebéddel, süteményekkel vendégelt meg minden résztvevőt, sőt egy fergeteges lovasbemutatót is szervezett kifejezetten csak nekünk! Köszönet érte.
- 2014. június 30. az MKFE Székhelyére megérkeztek az első alombejelentők. Megkezdtük a származási lapok intézését, kiadását.
- Július 16. az első származási lapok postázása!
- Augusztus 31. – én Tisztújító közgyűlést, tartottunk két témakörben: Teljes Tisztújítás. Közhasznú Szervezetté történő átalakulás, Alapszabály módosítás. A tagság egyhangúan (már harmadszor) megerősítette a vezetőséget. A tagság a Közhasznúság elérését egyhangúan megszavazta, valamint a Közhasznúság miatt az Alapszabályunk módosítását is. Döntés született, hogy a tenyészszemlére ezentúl előnevezéssel kell jelentkezni. Az alom-kennel ellenőrzés feladatát is megvitattuk, szervezése megkezdődött, az előírásoknak igyekszünk megfelelni.
- Felállt a Tenyésztési Felügyelők csoportja. Az első hívó szóra, Magyarország különböző tájegységeiről jött jelentkezés erre a felelősségteljes, bizalmi munkára. A csoport tagjai közt található: tenyésztő, állatorvos, teljesítmény bíró, állattenyésztési szakember, a tenyésztés minőségi munkájáért tenni akaró szakemberek. Segítőkész munkájukkal, szakmai tudásukkal, kuvaszos tapasztalatukkal, remélhetőleg magasabb színvonalra emelhető a kuvasz tenyésztés hazánkban.
- Klubkiállítást tartottunk 2014. 10. 05. Jászberényben 20 kuvasz részvételével, majd délután tenyészszemlét 11 kuvasz részvételével. Pető Zoli ízletes ebéddel vendégelt meg minden résztvevőt.
- November 23. – án egész napos kuvaszos napot tartottunk. Helyszín: MEOESZ Székház. Program volt: Vezetőségi ülés. Tenyésztési Bizottság ülés. Közgyűlés, amelyen a Közhasznúság érdekében az Alapszabály szükséges módosítását szavazta meg a tagság. Zárásképpen egyesületi nap (Mikulás ünnepséggel) A vezetőségi ülésen többek közt összeállítottuk 2015. év programjait, etikai fegyelmi bizottság felállításának szükségszerűségéről döntöttünk. A Tenyésztési Bizottság ülésén határozat született PRA ügyben, valamint több aktuális témát is megvitattunk. Megalakult a Tudományos Tanács 4 neves állatorvos, részvételével. Az Egyesületi napunkon Dr. Dobos András PRA témában tartott közérthetően színvonalas érdekfeszítő tudományos előadást.
- December elsején beadásra került a módosított Alapszabályunk.
- Novemberben részletes pályázatot adtam be Földművelésügyi Minisztériumba a kuvasz hungarikummá történő elismerésének az érdekében.
- A Földművelésügyi Minisztériumtól kedvező választ kaptunk:

”Tisztelt Pischoff Ferenc Úr!
Örömmel tájékoztatom, hogy a Földművelésügyi Minisztérium (FM) érkezett javaslatában foglaltak alapján a „kuvasz” megfelel a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény 1.§ (1) bekezdés j) pontja szerinti nemzeti értékre vonatkozó meghatározásának, ezért felvételre került az FM Ágazati Értéktárába. Dr. Fazekas Sándor Földművelésügyi Miniszter…”
fm_agazati_ertektar.pdf


Az első lépés ez ügyben tehát sikerrel járt azonban a cél eléréséhez még két újabb feltételt kell teljesíteni. Ez ügyben megtettem az újabb lépést.
- December 16. – án megszületett a végzés Egyesületünk jogállása Közhasznú. 2015. január 29. – vettem át személyesen a jogerős végzést Veszprémben annak érdekében, hogy a NAV - hoz, minél előbb eljusson. A NAV – nál megtörtént a regisztráció bejegyzés fent vagyunk, a listán, tehát lehet az 1% - -ról rendelkezni. Igaz, hogy ez már 2015. évi esemény, azonban szólnom kellett róla, hisz szervesen kapcsolódik a 2014. évhez.
- Újításként bevezettük az MKFE ETSZ sorszámozott tagkártyát, amelyet minden rendes és pártolói tagunk megkap a tagsági díj befizetése után automatikusan.
Végezetül tájékoztattam a tagságot, hogy 2014. évben 80 rendes tagunk, valamint 6 pártoló tagunk volt. 156 származási lapot /79 kan+77 szuka/ valamint 13 regisztrációs lapot /7kan+6 szuka/ adtunk ki június 16. óta. Minden eredményről, programról, részletesen tájékoztattuk a tagságot kör e-mail - ben
Beszámolóm után Tóth György gazdasági vezető tartotta meg előadását, ismertette a kiadásainkat, bevételeinket, gazdasági programunkat. Elmondta, hogy Egyesületünk részére - a számos adminisztratív munkához - vettünk egy számítógépet, 2 nyomtatót, egy a Székhelyre, kell, egyet pedig a tenyészszemléinkre viszünk. Vásároltunk egy darab chip leolvasót. A kennel-alomellenőrzéshez újabbakat is kell majd vásárolni, mivel a Tenyésztési Felügyelők munkájához elengedhetetlen.
A gazdasági vezető beszámolója után, Pető Zoltán ismertette „Az Év kuvasza” pályázat eredményeit, amely a honlapunkon is olvasható lesz. A győzteseknek kiosztotta a díjakat, gratulált a pályázóknak, akiket a közönség lelkesen megtapsolt.
Köszönet mindazoknak, akik az „Év kuvasza” pályázaton részt vettek. A győzteseknek újfent gratulálok és szívből gratulálok mindazoknak is, akik pályázatot adtak be, de nem az élen végeztek. Szememben, szemünkben az összes pályázó győzött, ugyanis ahol kuvaszaitokkal elértétek azokat a kimagasló eredményeket, - kiállításokon, a sportpályákon, valamint az élet számos területén – amellyel pályáztatok, ott egyértelműen növeltétek a kuvaszt jó hírét, népszerűsítettétek a fajtát és ez felér a győzelemmel.
Egyesületünk vezetőségének egyhangú döntése alapján megleptük ring titkárainkat, egy emlékplakettel. Önzetlen munkájuknak köszönhetően tudtuk, kiállításainkat, tenyészszemléinket az elmúlt évek alatt zavartalanul sikeresen, megrendezni. Berényi Ani, Kovács Henriett, Pischoff Ferencné, Marika, Schmidtné Pintér Erika, köszönjük Nektek!
2014. őszén javaslatot tettem a vezetőség felé, hogy Juhász Józsefnek adjuk ki az Életmű díjat. Aktualitását többek közt az is adta, hogy 2015. évben volt 40 éves a Vértesi-Selymes kuvasz kennel. A vezetőség egyhangúan támogatta az ötletet. Szerettük volna az évzáró-évnyitó rendezvényünkön átadni a díjat, azonban Juhász Józsi betegsége megakadályozta, hogy köztünk legyen és személyesen átvegye. A hozzánk intézett levele által azonban érezhetően köztünk volt. „Drága Kuvaszos Barátaim!” … Felolvasása utána a teremben, - amelyet megtöltött a több mint negyven kuvaszos - döbbent csend volt, majd egy gondolatra egyszerre felálltunk és szűnni nem akaró vastaps erejét küldtük Juhász Józsi barátunk felé, kívánva vele mihamarabbi teljes felépülést!
Pető Zoli felszólalása térített magunkhoz, amikor is egy dobozt vett magához és egy utolsó díjat igyekezett átadni néhány mondat kíséretében, az MKFE vezetősége és a tagsága nevében. Ekkor még nem sejtettem semmit, de végül is fény derült a titokra. Vezetőségünk tagjai egy igen mutatós boros készlettel leptek meg engem, megköszönték az eddig végzett munkámat, majd a tagság nagy tapssal köszöntött. A készleten minden poháron és a boros kancsón, egy szép kuvasz fej volt gravírozva. A meglepetéstől alig tudtam megszólalni. Nagy nehezen összeszedtem magam és elmondtam, hogy munkámat, feladataimat elhivatottságból, a kuvasz iránt érzett végtelen szeretetemből végeztem és végzem. Erőt hozzá a tagság, a vezetőség bizalma, biztatása, és segítsége adott és ad. Összetartó, egymásért tenni akaró és tudó közösséggel rendelkezünk, minden tiszteletet megadva társainknak. Ritka kincs az ilyen, mint az MKFE tagsága, kevés egyesület dicsekedhet el vele. Köszönet érte!
Természetesen nem dőlhetünk hátra, amit idáig elértünk azokat meg is kell őriznünk, védenünk, továbbá számos kitűzött cél, feladat vár megvalósításra.
A szokásos svéd asztalos vacsora, majd vidám tombola zárta ezt a felejthetetlen napot.
Jövőre újra ugyanitt, persze évközben is találkozunk a különféle rendezvényeinken.
Pischoff Ferenc
2015. március 9.
Újabb határozat.
A vezetőség döntése alapján „Az év kuvasza pályázat” II. és a III. helyezettjei oklevelet kapnak, amelyet postai úton továbbítunk.

vissza