Tájékoztatás

Tájékoztatás
2024.02.10.

Tájékoztatás

Tisztelt Tagság!

A csípőizületi diszplázia szűrési eredmények hamisítása ügyében a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség döntést hozott.

A határozat értelmében a büntető eljárást 2 év időtartamra felfüggesztette, mivel az érintett jövőbeli magatartására tekintettel az eljárás megszüntetése várható.

Az Ügyészség indokolásában kifejtette hogy a cselekmény 2020 évi elkövetése óta újabb jogsértést nem követett el a bűncselekmények elkövetését elismerte megbánta és bocsánatot kért az egyesülettől, továbbá alappal feltételezhető hogy a jövőben újabb bűncselekményt nem fog elkövetni a feltételes ügyészi felfüggesztéstől magatartásra kedvező változása várható.

Tájékoztatom a tisztelt Tagságot, hogy tavaly novemberben személyesen jártam iratbetekintés céljából a XIV. Kerületi Rendőrkapitányságon, annak érdekében, hogy ebben az ügyben is pontos és valós információval tudjak szolgálni.

A kapott tájékoztatás alapján várható volt az ügy lezárása, így ezt megvárva osztom meg azt.

Amennyiben az üggyel kapcsolatban a tisztelt tagság közül bárki igényli, iratbetekintésre lehetőség van.

Ezúton kérek mindenkit, hogy zárjuk le végre ezt az ügyet, nem került sor az érintett elítélésére, az Egyesület által hozott szankciók idén lejárnak. Bízom benne, hogy mindenki tanult az esetből, a folyamatainkat felülvizsgáltuk, alaposabban járunk el a jövőre nézve.

SZABÓ István

Vissza
Támogatóink