MAKU Park bemutatása

2022.04.02.

MAKU Park bemutatása

Fő célunk a kilenc magyar kutyafajta bemutatása és a velük kapcsolatos természettudományos, tartási-nevelési, valamint kulturális ismeretek átadása. Elsődleges hangsúlyt kap ezeknek a kiváló képességekkel rendelkező, külső és belső jellemzőiket a mai napig őrző kutyafajtáknak a népszerűsítése és ezáltal fennmaradásuk elősegítése.

 

A MAKU Parkban azonban ezen túl a magyar kutyafajtákat tartó gazdák, a magyar kutyafajták klubjai, és általában véve a hazai kutyás társadalom számára is szeretnénk természetes találkozóhelyet, program- és rendezvény helyszínt biztosítani.

A park szintén kiemelt funkciójaként célunk, hogy kellemes és értékes időtöltést biztosítsunk valamennyi látogatónk számára. A park fő-, és kiegészítő programjaival és látnivalóival (a kilenc magyar kutyafajtát bemutató programok, állatsimogató, játszótér, büfé) néhány kellemes óra eltöltését szeretnénk lehetővé tenni a vendégeinknek, kiemelten a gyermekeknek és az állatbarát családoknak. Nagyon örülnénk, ha a park iskolai és családi kirándulások célpontjává vagy állomásává válna.

Jelenleg a projekt építkezésének befejező szakasza és a működéshez szükséges engedélyek beszerzése zajlik. A MAKU Park hivatalos indulását és a nagyközönség számára történő megnyitását 2023 első felében tervezzük. Szeretnénk kiemelni, hogy a teljes egészében magánforrásból létesülő park, amely non-profit alapon fog működni, régi álmunk és tervünk, hosszú ideje készülünk arra, hogy olyan értékes rendezvényeknek adjunk otthont, mint a kuvasz tenyészszemle.

Néhány fontos kérés, illetve tudnivaló:

 • Mint utaltunk rá, a park még nincs teljesen készen, egyes funkciói még nem indultak el – kérjük a résztvevők szíves megértését ezzel kapcsolatban.
 • Így a büfét még nem lehet megnyitni, de a büfé épületében rendelkezésre áll hűtőszekrény, amit lehet használni amennyiben a résztvevők igénylik.
 • A parkban lévő csapokból folyó víz fogyasztható, de nem teljes értékű ivóvíz, kérjük a résztvevők maguk gondoskodjanak ivóvízről, illetve üdítőkről.
 • Kulturált WC rendelkezésre áll.
 • A park meglehetősen forgalmas út mellett fekszik, kérjük a résztvevőket, hogy vigyázzanak magukra és használják a kialakított biztonságos parkolókat.
 • A kutyákat kérjük megsétáltatni a parkba való belépés előtt. Erre a park Szentendre felőli oldalán megfelelő terület található.
 • A park területén a kutyákat kérjük szigorúan pórázon tartani és különösen a tóba ne engedjék be.
 • A park magánterület, melyben biztonsági kamerarendszer működik.
 • Napos időben árnyék korlátozott mértékben áll rendelkezésre a területen, ezt kérjük figyelembe venni.
 • Ülőalkalmatosságokról korlátozott mértékben gondoskodunk, de kérjük, hogy ha tehetik, a résztvevők is hozzanak magukkal ilyeneket.
 • Kérjük a gazdákat, hogy kutya ürüléket szedjék fel és az erre kijelölt kukákba dobják be.
 • Kukák és szelektív hulladék gyűjtők vannak a területen.
 • Kérjük a résztvevőket, hogy az általuk a helyszínen termelt szemetet, különösképpen a szelektív hulladékot, lehetőség szerint vigyék haza.

Mint említettük, a MAKU Park magánforrásból finanszírozott nonprofit projekt, melynek működtetése céljából létrehoztuk a MAKU Park Alapítványt. A kuvasz tenyészszemlére területhasználati vagy más díjat ezúttal sem kérünk, de alapítványi támogatásokat szívesen fogadunk az alapítvány számlaszámára 11703044-21351882. Előre is köszönjük.

Bízunk benne, hogy a MAKU Parkban méltó helyszínt fogunk tudni biztosítani a kuvasz tenyészszemlének és ezzel hozzájárulunk a rendezvény sikeréhez. Szeretettel várjuk a kuvaszosokat és az érdeklődőket, reméljük, hogy tetszeni fog nekik a parkunk és később is visszatérnek hozzánk.

 

Üdvözlettel,

dr. Siegler Konrád

MAKU Park

Vissza
Támogatóink