Közgyűlés és tenyészszemle beszámoló

Közgyűlés és tenyészszemle beszámoló
2022.09.04.

Összefoglaló a 2022.09.03-án megtartott közgyűlésről és tenyészszemléről

Tisztelt Tagjaink, Tisztelt Kuvasz kedvelők!



A 2022. szeptember 3-án, az új vezetés nyilvántartásba vételéhez szükséges változásbejegyzési eljárás hiánypótlási eljárása teljesítése céljából összehívott közgyűlés lezajlott, a szükséges döntések megszülettek. A tagok a kényszerű ismétlés ellenére is szép számban jelentek meg, meghaladva a legutolsó évzáró-évnyitó közgyűlés látogatottságát. Ezúton is köszönöm az aktivitást!


Bemutatásra került az új tenyésztés vezető Drágossy Zsolt, állattenyésztő mérnök, valamint az általa vezetett Tenyésztési Bizottság is:

  • Galamb Attila, állattenyésztési mérnök;
  • Galamb Zoltán, állattenyésztési mérnök;
  • Hódosi József, FCI küllembíró;
  • Dr. Hudák Péter, állatorvos, FCI küllembíró;
  • prof. Dr. Kovács András, FCI küllembíró, egyetemi tanár;
  • Szakács Attila, állattenyésztési mérnök,
  • Tóth Gábor, kutya kiképző, gyakorlati szolgálati kutyás szakember.

Üdvözlettel,
Szabó István,
MKFE elnök

Az alsószentiváni helyszínen egyidejűleg tenyészszemle is megrendezésre került, melyről a házigazda külön beszámolót készített:

Ismét házigazdái lehettünk egy szép MKFE - rendezvénynek! A közgyűlés döntéseinek remek hangulatú ebéddel adtunk nyomatékot, s ezt követően a tenyészszemlére érkezettek kezdték meg a munkájukat! A ragyogó kora - őszi idő is a segítségünkre sietett! Ezúttal két, nagy tapasztalattal rendelkező, FCI nemzetközi küllembírót (Prof. Dr. Kovács Andrást és Hódosi Józsefet) kértünk fel, hogy bírálja el a felvezetett kutyák küllemi - mozgási adottságait. A részletes adatfelvétel, méricskélés, szemrevételezés majd mozgatást követően, a hat, tenyészszemlére jelentkezett kuvasz, mindegyike a "MEGFELELT" minősítést érte el. Következett az "Alaptermészet vizsgálat", melynek értékelését Zsóri Zsolt, FCI Nemzetközi munkabíró végezte, Lember Zsolt segédletével. A megmérettetésre jelentkezett hat kutya közül öten sikerrel vették az akadályt ("MEGFELELT" minősítést kaptak), míg egy fiatal (16 hónapos) kutya, még csak "eljátszotta" a feladatot, emiatt vissza lett rendelve egy későbbi alkalomra. Külön örömünkre szolgált, hogy a közgyűlésen részt vettek mellé még a délutáni programra is többen csatlakoztak, így számos érdeklődő tekintette meg ezt, az igazán szakmai programot. Ezúton is szeretnénk megköszönni a sok-sok segítséget, a frissen főzött kávét, az üdítőket, Nagy Róbertnek és Nagyné Kiss Kláranak, a társaságot igazán ízletes házi-süteményekkel elkápráztató Nagy Zsoltnak, Nagy Veronikának és Józsefné  Dániel Zsuzsikának..., Kókai Katinak, aki egy komoly fénykép-gyűjteménnyel fog levenni bennünket a lábunkról, valamint külön köszönet illeti a rendezvényünknek színvonalas helyet biztosító Alsószentiváni Önkormányzatot, Husvéth Imre polgármester úrral az élen, aki már - már hagyományosan, órákat velünk eltöltve-elbeszélgetve tisztelte meg az MKFE szakmai rendezvényét! Köszönjük mindannyiótoknak, hogy eljöttetek, jövőre ismét várunk benneteket! A mellékelt képes beszámolónkat (Sára fotói) is fogadjátok szeretettel!

Takács Sára és Varga Zoltán

Az eseményről készült képek ide kattintva tekinthetőek meg.

Vissza
Támogatóink