Védjegyhasználat

2018.07.20.

Védjegyhasználat

Tisztelt Tagjaink!

Újabb kimagasló sikert eredményt ért el az MKFE!
Ez év elején beadott védjegyhasználati jogosultságra irányuló kérelmemet a benyújtott pályázatot, a Hungarikum Tanúsító Védjegy Szakbizottsága megvizsgálta és a védjegy használatára vonatkozó jogosultságunkat megállapította.

A Védjegyhasználati Szerződés létrejött az  Agrárminisztérium, (székhely: 1055 Budapest, Kossuth Lajos Tér 11.) mint a Szellemi Tulajdon Nemzeti  Hivatala által  a védjegylajstromba nyilvántartott, "Hungarikum" színes ábrás és a "Hungarikum" ábrás védjegy jogosultja, Védjegyjogosult, másrészről, a Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület,

(székhely: 1147 Budapest, Gervay utca 117/A., nyilvántartási szám: 19-020003360, képviselő: Pischoff Ferenc elnök) mint Védjegyhasználó között.

Részlet a "Védjegyhasználati Szerződésből"

"A Szerződés alapján Védjegyhasználó ingyenesen nem kizárólagos védjegyhasználati jogot szerez Védjegyjogosulttól a Védjegyeknek a Nizzai Megállapodás 31. osztályába tartozó "magyar kuvasz fajtagondozás" vonatkozásában történő használatra.

Védjegyhasználó harmadik személynek nem engedheti át a használati jogát."

A napokban megkaptam a Hungarikum Színes Ábrás Védjegy, valamint Hungarikum Ábrás Védjegy Arculati Kézikönyvét, amely   szigorú előírásokat tartalmaz, a védjegy megjelenítését illetően. Pl. A védjegy minden irányú torzítása, tükrözése tilos, nem megengedett a védjegy alnyomatokon való használata, belső szerkezeti arányának megváltoztatása, továbbá tilos az adott hozzárendelt színek cseréje, más betűtípus használata!

 

Természetesen adminisztrációs feladatot is kell majd végezni a védjegyhasználat kapcsán.

A Védjegyhasználó /MKFE/ a Védjegyek felhasználásának alkalmairól felületeiről, köteles jegyzéket vezetni, amelyet minden naptári év végén jelentésben benyújtani a Védjegyjogosult Hungarikum Főosztályának

.

Kedves Barátaink! Az aláírt Védjegyhasználati Szerződés, amely Védjegyhasználóvá emelte Egyesületünket  nagy mértékben növelheti a kuvasz fajta respektjét, további számtalan lehetőségeket tartogat, elsősorban a kuvasz fajta, a tenyésztők védelmében, érdekében.

Védjegyhasználatban rejlő páratlan lehetőséget igyekszünk, minél jobban kiaknázni.

 

Pl. Azon vagyok, hogy a származási lapra mindenképp felkerüljön a védjegy, amelynek fontosságát, nem igazán kell hangsúlyoznom. (ehhez több egyeztetésre lesz szükség)

Mindenkinek szép nyarat, a szabadságon lévőknek tartalmas gondtalan pihenést kívánok!

Pischoff Ferenc

MKFE elnök                                                                         2018. július 20 

Vissza
Támogatóink