Tisztelt Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület Tagsága!

2014.06.14.

Örömteli tájékoztató!Hosszú, küzdelmes, számos akadályt leküzdve példamutató összefogásunknak, magas szakmai munkánknak köszönhetően nagy örömmel közlöm az alábbi jó hírt.

Kivonat a határozatból:

Tisztelt Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület Tagsága!

Kedves Barátaim!

Örömteli tájékoztató!
Hosszú, küzdelmes, számos akadályt leküzdve példamutató összefogásunknak, magas szakmai munkánknak köszönhetően nagy örömmel közlöm az alábbi jó hírt.
Kivonat a határozatból:


"Tárgy:

Tenyésztői szervezeti elismerés.
A Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület (1147 Budapest, Gervay utca 117/a,: továbbiakban: Kérelmező) fenti tárgyú kérelmére meghoztam az alábbi
HATÁROZATOT.
A kérelemnek helyt adok, és a Kérelmezőt ebtenyésztő szervezetként elismerem.
Az elismerés a kuvasz ebfajta fenntartására, az eljárás során benyújtott és elfogadott kérelmére, tenyésztési program és törzskönyvi szabályzatra, a szakmai és térbeli tevékenységi területre vonatkozik, valamint feljogosít, kötelezővé és felelőssé tesz mindezek végrehajtására.
A kérelmező jogosult a fajtát fenntartani, törzskönyvezni, teljesítményét meghatározni, tenyésztési adatot gyűjteni, nyilvántartani, feldolgozni és a tenyésztési dokumentációt kiadni.
Az elismerés visszavonásig szól.
A határozat a közléssel jogerős és végrehajtható,...

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal..."

 

A határozatot a mai napon vettem át a NÉBIH hivatalában. 2014. június. 06. (Személyes öröm számomra a mai véletlenszerű időzítés, mivel családom körében tartjuk ma a 66. születésnapomat.)

Nagyon köszönöm, köszönjük mindenkinek, aki egy keveset is hozzátett célunk eléréséhez, programunk megvalósulásához.
Köszönöm az 50 fölötti tagságunknak, az MKFE irányába mutató kitartását, a biztató szavakat, a felénk nyújtott bizalmat, amelyet állandóan éreztettetek velünk!
Köszönöm a tenyésztőknek az embert próbáló türelmet!
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a kuvaszt, a kuvasz tenyésztőket ért méltánytalan bánásmód a feledés homályába vesszen.
Igen nagy felelősségteljes munka előtt állunk.
Az MKFE vezetősége legjobb szakmai tudása, lelkiismerete, a NÉBIH által elfogadott Tenyésztési Programjának, a törvényszék által elfogadott a bírósági nyilvántartásba vett, jogerőre emelt, Alapszabályunknak, a fajtatiszta ebek tenyésztési szabályairól szóló 98/2013. (X24.) VM. rendeletnek megfelelően igyekszik és fog működni.
Természetesen mindehhez kérjük a Ti segítségeteket konstruktív, együttműködéseteket is!
Szükséges a fajta érdekében megvalósuló, megkülönböztetés nélküli, hovatartozástól független, teljes körű összefogás, egymás tisztelete, megbecsülése.
Az összes anyagunk /alapszabály, tenyésztési program, szükséges letölthető lapok/ hamarosan felkerül a honlapra, hogy mindenki hozzáférhessen a szükséges információkhoz.
Az elmaradt törzskönyvezés ügyének a felgyorsítása, kiemelt feladatunk, hiszen majd 130-140 kuvasz vár származási lapra. Igyekszünk mindenkit mihamarabb sorra venni, azonban miután 1 éve gyakorlatilag nem volt kuvasz vonatkozásban törzskönyvezés, az ügyintézés, emiatt több időt vehet igénybe. A MEOESZ - el a jövő héten ülök le megkötni a törzskönyvezéshez szükséges szerződést.

Bízom benne, hogy július elsejével beindíthatjuk a törzskönyvezést.
A származási lap eléréséhez a tenyésztési programunk az irányadó, amely mindenkire hovatartozástól függetlenül kötelező érvényű.
A korábban elért eredményeket, minősítéseket természetesen elfogadjuk!
Bugacon június 22. - én a Kuvasz CAC kiállításunk után Főtenyészszemlét tartunk, 13 órai kezdettel.

A bírói tisztet mindkét eseményen a tenyésztési vezetőn, Dr. Hudák Péter FCI küllembíró, az Alaptermészet Vizsgálatot Pischoff Ferenc FCI ő - v teljesítménybíró végzi,a tenyésztési programunk szerint.
Akinek nincs meg a tenyészszemle minősítése, lehetőleg hozza el a kuvaszát, mivel a már meg született, vagy születendő kölykök származási lapját csak akkor tudjuk kiadni, ha a szülök rendelkeznek,
1.) az MKFE tenyészszemléjén elért, (vagy korábban elért) "megfelelt" minősítéssel,
2.) továbbá a NÉBIH által elfogadott, Törzskönyvezési Programot teljesíti.


Bugacon ünnepeljük meg közösen az elért ETSZ címünket!
Mindenkit szeretettel várunk, és hívunk!
A Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület vezetőségének nevében:
Pischoff Ferenc
MKFE elnök

Vissza
Támogatóink