Tájékoztató a MEOE, és a MESZ tárgyalásáról.

2013.02.10.

Korózs András a MEOE Elnöke, Farkasháziné a MESZ Elnöke, és Budai Gyula államtitkár Úr az állam részéről.A két és fél órás tárgyalás eredménye: Június 01 től minden ami a tenyésztéssel összefügg csakis az államilag elismert tenyésztői szervezet jogosult azt gyakorolni!

Tájékoztató!

A legfrissebb hír:
Pénteken tárgyalt:  Korózs András a MEOE Elnöke, Farkasháziné a MESZ Elnöke, és  Budai Gyula államtitkár Úr az állam részéről.
A két és fél órás tárgyalás eredménye: Június 01 től minden ami a tenyésztéssel összefügg csakis az államilag elismert tenyésztői szervezet jogosult azt gyakorolni!
Korózs Andrással személyesen beszéltem péntek délután. A minket is érzékenyen érintő  és a leveletekben is visszaköszönő kérdésekre a válasza:
A kiállítás, a tenyészszemle, a törzskönyvezés, amelynek a költsége a HKK tájékoztatása szerint, kb. 10.500 forint /kölyök, a HKK joga lesz. Továbbá kérdésemre azt is közölte, hogy a HKK - nak minden MEOE HKK, és MKFE eredményt kötelessége elfogadni, bármit is irkálnak a neten! A törzskönyveket is, amit a MEOE 2013. 05 31. -ig  kiad, vagy idáig kiadott,  nem kell konfirmálni azokat, kötelességük elfogadni. Ha ettől eltérnek nem köt velük szerződést a MEOE!
Az Elnök Úr azt is közölte, hogy 102 szervezettel van a MEOE - nek szerződéskötése, továbbá 21 államilag elismert tenyésztői szervezet működik a MEOE keretén belül.
A bírói testületek csak a MEOE keretén belül működnek a MESZ  erre nem tart igényt.
Öszfajtás kiállításokat tarthat a MEOE! Megvan a 2013-2014. évi kiállítások elfogadott programja.
A MEOE és a MESZ közt a kiállítások a tenyészszemlék átjárása megoldott lesz, továbbá egységesek lesznek a nevezési díjak.
A HKK- nak kötelessége azokat is aki nem a tagjaik megkülönböztetés  nélkül fogadni!
Ezt egyébként a január hetedikei tárgyalásunkon is közölték velünk tárgyaló partnereink. Ha nem így járna el a HKK, azonnal jelezzük feléjük rögtön bevonják az engedélyüket! Az Elnök Úr arra is felhívta a figyelmet, hogy 1-2 éven belül gyökeres változás fog beállni, addig bírjuk ki.
Mindenkit arra kér az MKFE vezetősége,  hogy minél többen lépjetek be az MKFE - be!
Aki első negyedévben belép az egyesületbe alapító tagnak számít!
Május 31-ig a programunk az MKFE honlapján olvasható!
Gyertek el minél többen az évzáró - évnyító vacsorára!
Terjesszétek a felhívást.
Fogalmazzuk meg az álláspontunkat. Tanúsítsunk példamutató összefogást! Kész javaslatokkal tervvel gyertek el,  függetlenül attól, hogy szerettek e bennünket a jelenlegi vezetőségi tagokat, vagy sem, egyet értettek e velünk, vagy sem, most nem mi, hanem a fajta a tét! Gondolkozzatok el egy új választás kiírásában, mivel a legújabb információ birtokában talán már  mindenki eltudja dönteni, hogy mit akar. Gondolkozzatok az elnök és a vezetőségi tagok személyében is!  Szerintem minden tenyésztőnek, tagunknak, szimpatizánsnak el kellene jönnie az évzáró vacsorára, hogy ott ne egyik tagunk által idézet  "halotti beszédé" hanem egy jobb, egy újabb kezdeté  legyen a főszerep, amely rajtunk a tagságon is múlhat, hogy milyen irányban megy el.
Senki ne féljen, hogy kap e  bármilyen retorziót a HKK vezetőitől!
Van saját egyesületünk! MEOE szerződésünk, FCI joggal. Ha változik a helyzet az FCI jog még jól jön.
Akinek muszáj elviszi, elviheti a HKK tenyészszemléjére a kuvaszát, illetve  törzskönyvezteti is az almot.
Nem kötelező ott tagnak lenni, ezt a január hetedikei tárgyaláson is közölték velünk.
Ha megtagadnak bárminemű szolgáltatást, vagy nem egyenlő mércével mérnek pl. kiállítás, tenyészszemle, törzskönyvezés,  az az az  ő felelősségük lesz, és együttesen fel kell lépnünk ellene!
Közeledésünket, a HKK- hoz,  egy  közös választás kiírását, hogy a jövőben a demokratikus működés keretében együtt közösen tudjunk dolgozni a kuvasz érdekében azt ők elvetették.  Felszólalásuk diktatórikus, elfogadhatatlan.
Természetesen az lenne a jó, hogy a HKK- nál meggondolnák magukat kiírnánk közösen egy választást és a tagság által megválasztott vezetőség demokratikus úton végezhetné a kuvasz érdekében lelkiismeretesen alázattal szakmailag magas szinten a munkáját.
Véleményem szerint ha ez nem történne meg, amelyre egyre nagyobb az esély, akkor az MKFE tagsága ellenségeskedés nélkül, mintegy alternatívát adván kuvaszos barátainknak végezze példásan a munkáját.
Várjuk meg  azt, az időt, hogy a józan ész, a fajta iránt érzett elkötelezettség kerekedik náluk felül és a diktatórikus gőg, az egó, háttérbe szorul. Persze az is megtörténhet, amit Korózs András mondott, hogy 1-2 éven belül komoly változás lesz, "bírjátok ki addig".
Ne ellenség képet adjunk nekik magunkról, inkább a józan észérveké legyen a szerep. Az ellenségeskedés az egymásra mutogatás sehová sem vezet, csak zsákutcába.
Gondolja át mindenki a megismert tények birtokában, hogy szerinte, hogy legyen a tovább, és azt az évzáró vacsorán vitassuk meg, döntsük egymás szemébe nézve,   bölcsen  a kuvasz és a tagság érdekében.
Üdvözlettel:
Pischoff Ferenc az MKFE titkára. Budapest 2013. február 10.

Vissza
Támogatóink