Nyolcadik Gárdonyi Találkozó!

2014.01.20.

A kuvaszosok találkozójához Gárdonyban, ahol összejönnek, a kuvaszosok, a kuvaszfajta jövőjét féltők, a kuvaszt tenyésztők érdekvédelme céljából, azon természetes, hogy az MKFE is képviselteti magát.

Nyolcadik Gárdonyi Találkozó!

2014. január 18. 10 óra

A kuvaszosok találkozójához Gárdonyban, amelyhez hasonlót korábban az MKFE is meghirdetett, ahol összejönnek, a kuvaszosok, a kuvaszfajta jövőjét féltők, a kuvaszt tenyésztők érdekvédelme céljából, azon természetes, hogy az MKFE is képviselteti magát.

Az ellenkező információk elkerülése végett a találkozón Pischoff Ferenc az M.K.F.E. elnoke  is ott lesz.

Többen is kérdezték, hogy elmegyek, e miután bírónak vagyok meghirdetve az ETESZ HKK Főtenyészszemlére.

Az ETESZ HKK meghívása igaz, miután az ETESZ HKK Főtenyészszemléin a viselkedés bírálatot és annak szakmai kidolgozását rám bízták. Ennek ellenére a mostani rendezvényükre nem tudok elmenni, miután előbb volt a megkeresés, a meghívás, Juhász József részéről, a Nyolcadik Gárdonyi Találkozóra, mint az ETESZ HKK felkérése.

Kedves MKFE Tagjaink!

Az MKFE mind erkölcsileg, mind szellemileg, mind szakmailag egyetért azokkal a törekvésekkel, elképzelésekkel, amely a kuvasz jövőjét igyekszik szebbé jobbá tenni, ez az alapszabályunkban is szerepel, de senki ellen nem kíván harcolni, más, vagy mások ellen elkötelezni magát, egyedül csak a kuvaszhoz. Bármely kuvaszos csoporttal az együttműködésre nyitott az MKFE, amelyiknek az elsődleges célja, hogy a kuvaszt helyezi előtérbe és nem a saját érdekét, érvényesülését. Az MKFE – nek szégyenkeznivalója nincs. Az elmúlt 1. 5 évben több mindent elértünk, persze ezt igyekeztek (nek) egyesek rendre elbagatellizálni. Mi vagyunk, egyelőre, egyedül, aki a MEOESZ - el szövetségben áll, a kuvasz tekintetében, továbbá sikeres tárgyalásokon, megbeszéléseken vagyunk túl az ETESZ HKK, val, amely a tenyésztés, a tenyésztők szempontjából nem közömbös tény. Tehát velük továbbra is igyekszünk tárgyalnia, a vitás kérdések mielőbbi rendezésében. Kértük az ETESZ HKK – t, hogy vegye föl mihamarabb a kapcsolatot a MEOESZ – el, annak érdekében, hogy a megszületett, a születendő kölykök hozzájussanak az FCI törzskönyvhez. Természetesen igyekszünk velük olyan megoldást is találni, amely kedvez a tenyésztői kedv beindításához. Jogi rendezetlen ügyünket rendeztük, banki ügyünket rendeztük, gazdasági téren jól állunk. A kuvaszosok jó része velünk van, ezt a napi hívások a bejegyzések, az egyesületünkbe történt jelentkezések is igazolják. Az MKFE mindenki felé nyitott, nincs előszoba. Várjuk sorainkba, mindazokat, akik tisztelettel vannak társukhoz, megbecsülik, tisztelik, szeretik a kuvaszt, elismerik, elfogadják kuvaszos társuk elért eredményét, a békességre törekednek.

Az MKFE vezetőségének a célja a találkozón, hogy a káosz helyett megoldást találjunk egy elfogadható konszolidárt helyzet kialakítására, amely remélhetőleg megsegítheti a kuvaszt, a kuvaszt, tartókat, a kuvaszt, kedvelőket, továbbá a tenyésztők áldozatos munkáját is.

Aki fontosnak érzi, hogy a kuvasz helyzete megítélése javuljon, ötletével, segítő szándékával megsegítheti azt, valamint ideje, egészsége, megengedi, jöjjünk össze egy közös kuvaszos találkozóra, a Nyolcadik Gárdonyi Találkozóra!


 

Hajrá kuvasz, hajrá kuvaszosok! Pischoff Ferenc MKFE elnök, MKFE vezetősége

Vissza
Támogatóink