Klubkiállítás + Főtenyészszemle: 2013. április. 21.

2013.04.01.

Klubkiállítás + Főtenyészszemle: 2013. április. 21.Helyszín: Jászberény, Huszár Laktanya, Vásártér u. 19.Regisztráció: 8.30.- tól.Ünnepélyes megnyitó: 9.30Bírálatok kezdete: 10 órától.Nevezési határidő: 2013. április. 12.

Meghívó!

A Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület /MKFE/ soron következő rendezvényére!

Kedves kuvaszos barátaink, egyesületi tagjaink, a fajtát tenyésztők, a fajtát kedvelők, a kuvasszal szimpatizálók, a kuvaszt szeretők!

Klubkiállítás + Főtenyészszemle: 2013. április. 21.
Helyszín: Jászberény, Huszár Laktanya, Vásártér u. 19.
Regisztráció: 8.30.- tól.
Ünnepélyes megnyitó: 9.30
Bírálatok kezdete: 10 órától.
Nevezési határidő: 2013. április. 12.
Nevezési cím: Pető Zoltán email: mobil:06 20 979 4086
Tenyészszemlére a nevezés a helyszínen.
Használati Értékfelmérő Versenyre nevezés a helyszínen, legfeljebb 11 óráig.

Klubkiállítás bíró: Hódosi József FCI küllembíró

Főtenyészszemle bíró: Dr. Hudák Péter FCI küllembíró, az egyesület tenyésztési referense, tanácsadója.

Alaptermészet Vizsgálat és verseny bíró: Pischoff Ferenc FCI őrző-védő teljesítmény és terelőbíró.
Alaptermészet Vizsgálat és verseny őrző-védő segéd: Zsóri Zsolt

Szervezők: Pető Zoltán, Pischoff Ferenc.

Információ: Pető Zoltán email: mobil:06 20 979 4086
Pischoff Ferenc email: talizman7@freemail.hu mobil: 06 20 373 8123

2013. április. 21.-n megtartjuk ez évi kiemelt rendezvényünket, amelyre szeretettel meghívunk benneteket!
Jöjjetek el minél többen akár kiállítóként, akár, versenyzőként, akár nézőként, akár szurkolóként.
Részvételetekkel, jelenlétetekkel, emeljétek a rendezvény rangját. A jelenlegi helyzetben semmi más ne számítson csak a fajta iránti elkötelezettség a fajta iránt érzett felelősség, tegyünk mindent egyebet félre, ami elválaszt, csak a kuvasz számít! Az közismert tény, és vitathatatlan, hogy 2013. június. 01. - től a jelenlegi állattenyésztési törvény, a hatályos jogszabályok alapján, csak az államilag elismert tenyésztői szervezetnek lesz joga eb fajtát törzskönyvezni, származási igazolással ellátni, minősítést adó rendezvényt tartani. 

Minden jogi és hivatalos fórumon tiltakoztunk, tárgyaltunk, beadványokat adtunk be, hogy az MKFE is megkapja ezt a jogot, de a jelenlegi állattenyésztési törvény, a hatályos jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy több egyesület is rendelkezzék e jogosítvánnyal.
A hatályos jogszabály nem kompatibilis az európai jogszabállyal, tehát annak megváltoztatására kötelezni fogják a törvény alkotókat, de ennek az időpontja egyenlőre nem ismert.
Addig is marad a száraz tény, hogy a jog a törvény jelenleg a Hungária Kuvasz Klubot /HKK/ hozta nyerő helyzetbe. (Kérdés, hogy a kuvasz nyer e vele?)
Az MKFE természetesen elismeri, a HKK ETESZ jogszabályban biztosított jogát, de teszi ezt azzal azzal a megjegyzéssel, hogy ez a jog teljes mértékben méltatlanul, érdemtelenül, igazságtalanul hullt a HKK ölébe!
Ami szomorú és elgondolkodtató, hogy a HKK ezzel a joggal visszaél!
Megpróbál zavart kelteni, fenyegetni, diktatórikus, kivagyiság jellemzi kommunikációjukat, ahelyett, hogy a győztes nagyvonalúságával jobb kezét nyújtaná és inkább együttműködne az MKFE - tel egy közös cél, egy közös ügy, a kuvaszosok összefogása, a kuvasz felkarolása, megmentése, népszerűsítése, érdekében.
Az MKFE részéről az ellenségeskedés dacára továbbra is nyitottak vagyunk a HKK irányába! (közös fórumok, rendezvények, szakmai napok stb)
A MEOE szerződést kötött a HKK - val, 2013. március 05. napján, amellyel a HKK sajnos visszaél! 
Felhívásaival zavart kelt, riogatja, a kuvaszosokat, diszkriminációt folytat a budapesti Világkiállítás kuvasz bírálatával kapcsolatban, megzavarja, a kiállítók táborát, ez elfogadhatatlan.
A jelenlegi egyesület megbízottja, - dr Harcos Gábor családi problémák miatt lemondott - helyettese Pischoff Ferenc megkérte Korózs Andrást a MEOE elnökét, hogy a HKK sorozatos zavart keltő, ellenségeskedő magatartására reflektáljon, ugyanis a HKK ezeknek a nyilatkozatoknak a többségét a MEOE - vel aláírt szerződésre hivatkozva teszi.
Ez a lépés a MEOE részéről megtörtént!
Ezennel megkérünk minden kedves kuvaszost, akinek kuvaszával a 2013. május 31.- ig, elért tenyészszemle eredményét, továbbá a MEOE által kiállított származási igazolását 2013. június 01. után a HKK visszautasítja, érvénytelenek tekinti utólag azt megsemmisíti, ezt azonnal jelezze az MKFE vezetősége és lehetőség szerint a MEOE felé is.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület 
2013. április. 01. Húsvét Hétfő.

Vissza
Támogatóink